ویزای شینگن

یکی از نکاتی که در سفر به اروپا مورد توجه است ویزای شنگن  Schengen Visaاست. یکی از مزیتهای ویزای شنگن این است که با در دست داشتن آن می توانید به 26 کشور از 50 کشور اروپایی سفر کنید. در نتیجه می توان گفت برای سفر گردشگری به بیشتر کشورهای اروپایی فقط کافی است یک ویزا دریافت نمایید.

توافق نامه شینگن:

توافق‌نامه شینگن در سال ۱۹۸۵در لوکزامبورگ از سوی بلژیک، فرانسه، آلمان غربی، هلند و لوکزامبورگ به امضا رسید. بر اساس این پیمان نامه رفت و آمد شهروندان این منطقه بین این کشورها آزاد شد. در طی سال ها کشور های دیگرِ اروپایی و قوانین الحاقی دیگری به پیمان شنگن اضافه شدند. هم اکنون، رومانی، بلغارستان و قبرس از جمله کشورهایی هستند که در حال الحاق به این پیمان هستند. لازم به ذکر است که بریتانیا عضو پیمان شنگن نیست. در حال حاضر  ۲۶ کشور عضو این توافق‌نامه هستند که  عبارت اند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس.

به سبب این توافق نامه، تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه، جهت سفر و اقامت در این مناطق، موظف به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع و واحد، موسوم به ((ویزای شینگن)) (Schengen Visa) هستند.

مسافران خارج از منطقه‌ شینگن می‌توانند با در اختیار داشتن ویزای شینگن، تحت زمان و شرایط مشخصی، به هر یک از کشورهای عضو این پیمان سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند.

انواع ویزای شینگن

ویزای شینگن دارای سه نوع کلی است:

1-ویزای اتحادیه شینگن USV

2-ویزای اعتباری منطقه محدود LTV

3-ویزای ملی NV

ویزای گردشگری شینگن

ویزای نوع اول، USV، در واقع همان ویزای گردشگری محسوب می شود. این نوع را می توان به سه دسته تقسیم کرد:

1.1ویزای نوع A

ویزای ترانزیت فرودگاهی از منطقه شینگن به مقصد کشوری خارج از منطقه شینگن

1.2ویزای نوع B

ویزای ترانزیت زمینی از منطقه شینگن به مقصد کشوری خارج از منطقه شینگن

1.3ویزای نوع C

ویزای ورود و اقامت در کشور های عضو پیمان شینگن است. این روادید مجوز ورود و اقامت در کشورهای منطقه شینگن را برای حداکثر 90 روز، طی بازه زمانی 180 روزه می دهد. لازم به ذکر است که بعضی از کشور های این منطقه از جمله ایتالیا، این ویزا را فقط در صورتی صادر می کنند که همان کشور مقصد اصلی سفر باشد. در نتیجه متقضیان دریافت ویزا باید به این نکته توجه داشته باشند. مسافران باید با توجه به نیاز و هدف سفر خود برای دریافت یکی از سه نوع آن اقدام کنند:

ویزای یک بار ورود Single-Entry

ویزای دو بار ورود Double-Entry

ویزای چند بار ورود Multiple-Entry    

تفاوت این نوع با دیگر انواع، محدودیت زمانی آن است. این ویزا مجوز چند بار ورود به منطقه شینگن را برای حداکثر 90 روز، طی 6 ماه می دهد. بدیهی است این 90 روز به محض ورود به هر یک از کشور های منطقه شینگن محاسبه می شود.

چند نکته درباره ویزای شینگن:

  • اولین مرحله انتخاب یک کشور از بین ۲۶ تا کشور حوزه شینگن برای انجام مراحل ویزا هست.
  • قانونا شما باید از کشوری درخواست کنید که قصد سفر به آن را دارید و اگر هدفتون سفر به بیش از یک کشور هست، سفارت کشوری را انتخاب کنید که بیشترین مدت اقامت را آنجا خواهید داشت.
  • از قانون که بگذریم منطقی این است که از بین ۱۷ تا کشوری که در ایران سفارت دارند انتخاب کنید. از بین آنها هم اگر کشوری هست که دوست یا فامیل دارید و می تواند برایتان دعوتنامه بفرستد، مسلما انتخاب بهتری هست.
  • واقعا هیچ جوابی برای این سوال که کدام سفارت اروپایی راحت شینگن میدهد و کدام سختگیری بیشتری دارد، وجود ندارد.
  • فقط میتوانیم توصیه کنیم، سعی کنید از آلمان و اتریش دوری کنید چون این دو کشور به سخت گیری معروف هستند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن 

مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن در اکثر کشورهای حوزه شینگن شبیه به هم است؛ فقط در جزئیات کمی متفاوت است. مدارکی که باید در روز مصاحبه همراه داشته باشید موارد زیر است:

  • اصل پاسپورت با 7 ماه اعتبار (امضاشده) و پاسپورت قدیم
  • 2 قطعه عکس رنگی زمینه سفید 3.5*4.5
  • اصل شناسنامه با ترجمه

مدارک مالی و بانکی:

ریز پرینت بانکی 3 تا 6 ماه آخر به زبان انگلیسی – حداقل موجودی 50,000,000 تومان به ازای هر نفر با مهر بانک

ترجمه رسمی و اصل سند ملکی با مهر دادگستری

مدارک شغلی:

  • پزشکان: پروانه مطب + کارت نظام پزشکی به اضافه ترجمه/دانشنانه تحصیلی + ترجمه
  • مهندسان: پروانه مهندسی/ کارت نظام مهندسی به اضافه ترجمه
  • وکلا: پروانه وکلا / کارت وکالت به اضافه ترجمه
  • کسبه: پروانه کسب به اضافه ترجمه/ کارت بازرگانی در صورت داشتن به اضافه ترجمه.
  • صاحبان شرکت ها: روزنامه رسمی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات شرکت به اضافه  ترجمه با مهر دادگستری + گواهی شغلی (با ذکر سمت، سابقه کاری، حقوق و مزایا) به اضافه ترجمه . کارت بازرگانی در صورت داشتن + ترجمه.
  • کارمند بخش خصوصی: روزنامه رسمی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات شرکت +  ترجمه با مهر دادگستری + گواهی شغلی (با ذکر سمت، سابقه کاری، حقوق و مزایا) به اضافه ترجمه + لیست بیمه 6 ماهه به اضافه ترجمه.
  • ساختمان سازها: اصل گواهینامه ساختمان/ اصل قرارداد همکاری/ اصل پایان کار ساختمان/کارت انبوه سازی
  • مشاغل دولتی: حکم کارگزینی + فیش حقوقی 3 ماهه به اضافه ترجمه.
  • بازنشسته ها: حکم بازنشستگی + آخرین فیش حقوقی 3 ماهه به اضافه ترجمه.
  • دانش آموزان و دانشجویان: نامه اشتغال به تحصیل و کارت دانشجویی به اضافه ترجمه.
  • اخذ ویزای شینگن برای خانم خانه دار مدارک فوق از همسر ایشان کسب می شود + سند ازدواج.

در صورت سفر کودک، موافقت نامه محضری از سرپرست کودک الزامی است.

 
 
 
 
 

 
 
error: Content is protected !!